В умовах інтеграції України до Європростору, Тернопільська місцева прокуратура активно надає міжнародно-правову допомогу країнам Європейського Союзу, здійснюючи міжнародне співробітництво, обсяг якого визначається нормами Кримінального процесуального закону України та міжнародних договорів, а за їхньої відсутності — на засадах взаємності.
Місцева прокуратура в рамках Договору між Україною і Республікою Польща про правову допомогу та правові відносини в цивільних і кримінальних справах від 24.05.1993, надає міжнародно-правову допомогу в кримінальних провадженнях, шляхом їхнього перейняття, стосовно використання громадянами України підроблених документів про дозвіл на працю. Також прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в провадженнях щодо мешканців Тернопільщини, які скоїли крадіжки в приватних осіб та вчинили ДТП на території інших країн.
Загалом впродовж 2018 року Тернопільською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в 11 кримінальних провадженнях, що надійшли для розслідування з-за кордону. Окрім того, в цьому виконано понад двадцять запитів про надання міжнародної правової допомоги з таких країн, як Республіка Польща, Республіка Угорщина, Республіка Словаччина, Французька Республіка, Швейцарська Конфедерація, Держава Ізраїль, — повідомляють у прес-службі відомства.

Підготувала наш власкор у Тернопільській області Надія МИКОЛАЙЧУК.