Футбол. Ліга чемпіонів. Матчі раунду плей-оф.

Учора відбулися поєдинки: «Бенфіка» (Португалія, Лісабон) — ПАОК (Греція, Салоніки); БАТЕ (Білорусь, Борисов) — ПСВ (Нідерланди, Ейндховен); «Црвена Звезда» (Сербія, Белград) — «Зальцбург» (Австрія). Але повідомити їх результати не дозволяє технологія випуску газети. Її почали друкувати ще до початку зустрічей (о 22:00). Тому цю інформацію надамо вже в наступному числі «Голосу України».
Щоправда, читачів нашого веб-сайту ми проінформували оперативно.

***

Ну а сьогодні — чергова порція зустрічей. Отже, силами поміряються пари: «МОЛ Віді» (Угорщина, Секешфегервар) — АЕК (Греція, Афіни); «Янг Бойз» (Швейцарія, Берн) — «Динамо» (Загреб, Хорватія). І ще один — отой найголовніший для нас, поєдинок на «Йоган Кройфф Арені», в якому зійдуться «Аякс» (Нідерланди, Амстердам) і «Динамо» (Україна, Київ).

«Динамівці» прилетіли до місця подій іще вчора. У складі команди: воротарі — Денис Бойко, Георгій Бущан, Володимир Маханьков; оборонці — Томаш Кендзьора, Микита Бурда, Тамаш Кадар, Йосип Пиварич, Артем Шабанов, Микола Морозюк, Сідклей, Віталій Миколенко; півоборонці — Сергій Сидорчук, Денис Гармаш, Віталій Буяльський, Віктор Циганков, Беньямін Вербич, Володимир Шепелєв, Че Че, Олександр Андрієвський; нападники — Артем Бєсєдін, Назарій Русин.
А ввечері, за традицією, відбулася прес-конференція Олександра Хацкевича і тренування киян.

***

Наш суперник у матчі останнього туру чемпіонату Нідерландів мінімально переграв у гостях клуб «ВВВ Венло» — 1:0. Переможний гол з пенальті забив сербський форвард Душан Тадич, який перейшов до «Аякса» із «Саутгемптона». Він зіграв за англійський клуб 134 матчі й забив 20 м’ячів.
До речі, в нідерландських ЗМІ відзначають, що «Аякс» відчуває чималі проблеми в протистоянні з суперниками, які грають другим номером і розраховують на контратаки. У «синів бога» ефективність гри в перших матчах чемпіонату значно нижча, ніж у Лізі чемпіонів, де суперники більше розкриваються і дають грати.
Відтак із великою імовірністю сьогодні в Амстердамі ми побачимо яскраву оборонну модель «Динамо». Буде цілком логічно, якщо кияни ставитимуть за мету насамперед зруйнувати атакувальну гру «аяксидів».
Утім, навіть без молодого талановитого форварда Каспера Дольберга (заліковує травму) та бразильського вінгера Давида Нереса, який уже на 25-й хвилині матчу з «ВВВ Венло» травмував стегно, і його участь у грі проти киян — під запитанням, у нашого суперника є кому забивати та асистувати. Це той самий Тадич, марокканець Гакім Зієш, нідерландець Клас-Ян Гунтелар і данець Лассе Шоне, які виділяються попереду. Місцевий 21-річний півоборонець Френкі Де Йонг, до якого надто «залицяється» «Барселона», поки що не може віднайти свою гру, але прагне бути «важливим і домінуючим фактором у фінальній фазі атак».

***

І ще важлива інформація: на сьогоднішньому матчі працюватиме суддівська бригада з Франції. Її очолює відомий рефері 36-річний Клеман Тюрпен. На лініях йому допомагатимуть Ніколя Дано та Сіріль Грінгор, четвертий арбітр — Гійом Дебар.
В активі Тюрпена робота на матчах національних збірних на різних турнірах, обслуговування матчів Євро-2016, олімпійського турніру в Ріо-де-Жанейро-2016. До речі, француз був четвертим арбітром на фіналі Ліги чемпіонів-2017/2018, котрий приймав у травні НСК «Олімпійський» у Києві.

***

І насамкінець — телетрансляцію наживо з Амстердама вестиме канал «Футбол-2». Як уже повідомлялося, початок о 22:00 (за київським часом).