Командувач ООС: «Щоб вистояти й перемогти, маємо усвідомлювати, заради чого ми тут»

«Колись усі ми раділи, що незалежність прийшла до нас мирно, без воєн і потрясінь. Як виявилося, тоді, на початку 90-х років минулого століття, ми помилялися. Свобода ні для кого не падає з неба. Свободу треба виборювати. Солдати й офіцери Збройних Сил та Національної гвардії, правоохоронці й прикордонники, керівники та службовці військово-цивільних адміністрацій роблять усе можливе, а інколи — просто неможливе, щоб відстояти історичне право нашого народу на свободу й незалежність», — заявив Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв на прес-конференції, присвяченій першим підсумкам діяльності Об’єднаних сил від початку проведення військової операції на Донбасі.

Він зазначив, що сьогодні на Донбасі, у протистоянні російської військової агресії, триває запекла боротьба між минулим і майбутнім, формується справжня свідома нація, яка є основою будь-якого здорового суспільства. «Для того, щоб вистояти й перемогти, ми всі маємо чітко усвідомлювати, для чого ми тут, що робимо і заради чого», — наголосив Командувач Об’єднаних сил.

Нагадаємо, що операція Об’єднаних сил розпочалася 30 квітня 2018 року відповідно до вимог Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» та за наказом Президента України — Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України.