«Напередодні річниці незалежності України маємо для себе відповісти: що для кожного з нас є незалежність. Ще раніше я завжди казав, що за неї потрібно боротись, навіть не усвідомлюючи, що перед нами стоятимуть виклики жорсткої боротьби, відсічі збройної агресії з боку Росії. Безумовно, у цей день маємо промовляти слова вдячності і підтримки всім українським воїнам, які на передовій захищають нашу державу, відновлюють нашу територіальну цілісність. Але перед нами стоять і інші завдання.

Країна має бути незалежною не лише територіально, а й має бути економічно сильною. Маємо змінювати якість життя в Україні, щоб забезпечити незалежність кожного громадянина». Цими словами Прем’єр-міністр Володимир Гройсман відкрив учорашнє засідання уряду.

Проте наш економічний розвиток, зауважив прем’єр, сповільнює наявність державного боргу. «Починаючи з 2005 року по 2013-й усіх українців завели в абсолютну залежність перед зовнішніми та внутрішніми кредиторами у вигляді державного боргу, який є надзвичайно великим тягарем для національної економіки, і що найголовніше — для кожного українського громадянина», — сказав В. Гройсман.

Власне, одне з питань, яке розглядалося під час засідання уряду, — державна стратегія оновленого управління державним боргом, яку представила перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова. Мета цієї стратегії — підсилення економічного зростання країни. Документ буде публічним — його розмістять на сайті Кабміну.

А ще Кабінет Міністрів України прийняв рішення не надавати з 1 жовтня субсидії на природний газ для споживачів без газових лічильників.