Започатковані урядом України програми модернізації освітніх програм та оснащення шкіл будуть продовжені і в наступні періоди. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час Всеукраїнської конференції «Нова українська школа — старт реформи, участь громад». «Ми будемо стимулювати будівництво дитячих садочків, аби зняти питання черги. Будемо підтримувати будівництво шкіл, — сказав Володимир Гройсман. — Так само опрацьовуємо зміни в системі профтехосвіти, а це і модернізація програм навчання, і зарплата».

В. Гройсман також звернув увагу, що виділені урядом кошти на оснащення початкової школи треба використовувати за цільовим призначенням, а перший — четвертий клас у кожній школі має бути оснащений за новим стандартом, наголосив Прем’єр-міністр.

Як відомо, нова українська школа — це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Її головна мета — створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті. Це має бути школа, до якої приємно ходити і в якій прислухатимуться до думки школярів, вчитимуть критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути відповідальними. З нового навчального року по-новому вчитимуться всі першокласники України, обіцяють у Міносвіти.