Двадцять сьому річницю Незалежності України запоріжці відзначили з розмахом. Святкування розпочалися зранку традиційним парадом, який відкривали 450 військовослужбовців, бійці спецпідрозділів і правоохоронці. Вони крокували під керівництвом військового комісара області Юрія Трофименка.
Запорізька ж молодь вирішила традиційно об’єднати два береги Дніпра. Ця акція — частина масштабного велопробігу, який влаштовує молодіжна організація комбінату «Запоріжсталь». Як і рік тому, десятки чоловіків та жінок — працівників комбінату — зібралися, щоб оригінально привітати земляків зі святом, вони розгортають на схилах берегів Дніпра тридцятиметрові прапори. Учасники велопробігу вбрані у вишиванки, велосипеди прикрашені національною символікою. У середмісті до колони велосипедистів приєдналися молодіжні організації «Запоріжкоксу» та Ливарно-механічного заводу.
Єдиною колоною працівники металургійних підприємств рушили до острова Хортиця. За півгодини дісталися комплексу «Запорозька Січ». Не лише шанувати наявні традиції, а й започатковувати нові. Саме в цьому полягає секрет успіху, впевнені молоді металурги. А тому вже зараз починають планувати наступні ще масштабніші проекти.

Запорізька область.