Пункт постійного базування екстреної меддопомоги відкрито у селі Доробратово Іршавського району на Закарпатті напередодні Дня Незалежності. Нова станція дасть змогу забезпечити своєчасне надання невідкладної меддопомоги населенню кількістю до чотирьох тисяч осіб, що мешкають у цій частині району — сіл Доробратово, Горбок, Негрово. Відкриття пункту зменшить час доїзду швидкої допомоги до 10 хвилин з моменту виклику.

— Закарпатська — одна з кількох областей держави, де не відбувається скорочення чи оптимізації у сфері охорони здоров’я населення. Лише у 2016-му в краї відкрили п’ять пунктів екстреної меддопомоги в чотирьох районах. Нещодавно такий пункт відкрито у Виноградівському районі та нині тут, на Іршавщині, — заявив на відкритті заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас.
Цей медпункт розташований в колишній дільничній лікарні. Частину приміщень займає амбулаторія загальної практики сімейної медицини, а для потреб екстреної служби виділено п’ять кімнат, проведено ремонт. На це з обласного бюджету виділено сто тисяч гривень, до облаштування долучилась також місцева влада та благодійники. Пункту передано автомобіль «швидкої», укомплектований всім необхідним (на знімку).

Василь НИТКА.
Фото надано прес-службою ОДА.