Сєверодонецьк

У Станиці Луганській урочисто відкрили пам’ятний хрест воїну-захиснику Тарасу Дорошу, який загинув тут у січні 2015 року під час виконання бойового завдання. 

Куля ворожого снайпера поцілила між пластинами бронежилета бійця батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Львів» ГУ Нацполіції у Львівській області. Тарасові було 27. У його рідному селі Малехів, що на Львівщині, на честь Героя перейменували головну вулицю, а на будівлі школи, де він навчався, відкрили меморіальну дошку. Тарас Дорош нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

У церемонії відкриття пам’ятного знака взяли участь дружина загиблого бійця депутат Львівської облради Уляна Дорош, делегація зі Львівщини та військові. Як зазначив голова Львівської облради Олександр Ганущин, пам’ятний хрест, встановлений Тарасу Дорошу в Станиці Луганській, є точною копією хрестів, поставлених українським Героям у Львові на Личаківському кладовищі. «За день до смерті Тараса ми ставили тут, на Луганщині, різдвяну виставу. Звістка про його смерть наздогнала мене по дорозі додому, — розповів Олександр Ганущин. — Вже 288 львів’ян у цій війні віддали життя за нашу українську незалежність».

Голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз вручив Уляні Дорош знак пошани «Захисник Луганщини», яким її чоловіка Тараса нагороджено посмертно (на знімку).

Пам’ятний знак освятив священик Української православної церкви Київського патріархату ієрей Володимир Беспалий.

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.