Ситуація на фронті знову загострилася. Бойовики День Незалежності України відзначили шаленим обстрілом і новими жертвами. Найгарячішою точкою традиційно стала Луганщина — район Бахмутської траси. Там окупанти пішли в атаку. Під прикриттям артилерії, мінометів та димової завіси вони впритул наблизилися до позицій наших військових, атакувавши східну околицю Жолобка.

«Бій тривав п’ять годин. Окупаційні війська здійснили 30 пострілів з артилерії калібру 122 мм, випустили понад 60 мін 120-го калібру, ще 60 калібру 82 мм, також були обстріли з БМП та гранатометів», — наголосили у прес-центрі штабу ООС.

Про штурм, як кажуть військові, вдалось дізнатись заздалегідь, адже спрацювала розвідка. Тому напоготові стояло підкріплення. Під час цієї масованої атаки окупантів загинуло четверо наших військових.

Неспокійно на Донбасі було й в останню добу (станом на ранок 27.08). Російські найманці 23 рази відкривали вогонь по ЗСУ, в тому числі й із застосуванням забороненого важкого озброєння. За даними військових, ворог вів прицільний вогонь із озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках із мінометів калібру 82 і 120 мм, ствольної артилерії калібру 122 мм.

Найманці обстрілювали наші позиції у районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Троїцьке, Південне, Новотроїцьке, Гнутове, Лебединське, Водяне, Широкине. В районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Троїцьке, Гнутове, Водяне окупанти здійснили 5 обстрілів позицій Об’єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів та ствольної артилерії.