За останню добу (станом на ранок 28.08) бойовики 26 разів відкривали вогонь по наших військових, зокрема 4 рази з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. За даними прес-центру штабу ООС, окупанти вели прицільний вогонь з мінометів калібру 120 мм і
82 мм, танків, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Противник здійснював обстріли позицій Об’єднаних сил у районах населених пунктів Станиця Луганська, Кримське, Золоте, Луганське, Авдіївка, Новомихайлівка, Красногорівка, Гнутове, Павлопіль, Лебединське, Водяне та Широкине.
На луганському напрямку в районі населеного пункту Кримське, на світлодарському — біля Луганського, на маріупольському напрямку — в районах населених пунктів Гнутове та Лебединське противник застосовував міномети. Також поблизу Лебединського ворог знову після тривалої перерви використав танки.
«Двоє військовослужбовців Об’єднаних сил зазнали поранень. За даними розвідки, за минулу добу трьох окупантів знищено, ще чотири дістали поранення», — зазначили в штабі.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «З початку чергового перемир’я ситуація кардинально не змінилася в нашому секторі. Орки постійно провокують нас. Переважно працюють міномети різних калібрів, гранатомети. Днями ворог обстріляв наш опорник з танка. Дуже часто вони стріляють запалювальними кулями. Цілять у сухостій, а далі вітер підхоплює вогонь і несе на наші позиції. При цьому нічого не видно й дихати тяжко. Усі хлопці живі й здорові. Додати нічого».