1 вересня своїх перших учнів прийме одеський ліцей «Європейський», який відкрили в новій школі по вул. Маршала Говорова.
— Це унікальний не тільки для міста, а, можливо, й для всієї України загальноосвітній заклад. Тут від самого початку враховували всі вимоги реформи, усі особливості інклюзивної освіти. Це перша школа, де є ліфт, де замість пандусів використовують сучасні технічні можливості для підйому-спуску дітей з обмеженою рухливістю, причому навіть на сцену в актовій залі, — коментує подію міський голова Геннадій Труханов.

— Це школа, де кабінети природознавства обладнані всім необхідним для одержання знань через практику, а не тільки через теорію. Це школа, де обладнані одразу два спортивні зали, в одному з них є дзеркальна стіна для проведення уроків хореографії. Загалом створені всі умови, щоб діти не просто здобували знання, а й розкривали свої таланти, — упевнений міський голова Геннадій Труханов.
У ліцеї вже сформовано класи, по дев’ятий включно, набрано чотири перші класи Нової української школи. Нині завершують благоустрій території, прибирають приміщення, складають і розміщують меблі, завершують оснащення харчоблока.
В окремому будинку шкільних майстерень майже закінчили внутрішні оздоблювальні роботи. Для ліцею придбали необхідне оснащення, дидактичний матеріал, устаткування для кабінетів природознавства, стелажі для бібліотеки, меблі для кабінетів і спалень першокласників.