У середу після сімнадцятої години прес-служба Ужгородської міської ради розповсюдила таке офіційне повідомлення: «Сьогодні, 29 серпня 2018 року, в першій половині дня обласний прокурор Закарпаття Володимир Гаврилюк вручив ужгородському міському голові Богдану Андріїву підозру щодо обставин реконструкції культурно-історичного центру «Совине гніздо».
Цей факт до кінця робочого дня набув чималого розголосу. Кореспондент «Голосу України» вже ввечері звернувся до речниці прокуратури Закарпатської області Марини Безеги і запитав, чи буде з цього приводу оприлюднена офіційна інформація саме прокуратури, а не міськради. Посадовиця відповіла, що вона «це не коментує».
Водночас із міськради поінформували, «що є офіційна технічна документація з державного органу, яка підтверджує відсутність матеріальних збитків, які б спричинили фінансову шкоду державі або громаді міста. Ці матеріали наразі оформляються захисниками та згодом будуть подані до органу досудового розслідування». Далі прес-служба міськради також зазначила, «що всі тендерні процедури з реконструкції «Совиного гнізда» були проведені та роботи розпочаті до набуття Богданом Андріївим повноважень міського голови Ужгорода».
А на додачу до сказаного вже о 18:50 з’явилося інше — таки офіційне — повідомлення правоохоронної структури, яке стосується чиновників міськради: «Прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем при реконструкції площі Шандора Петефі у м. Ужгороді». У ньому чітко зазначено, що «прокуратурою Закарпатської області, за повідомленнями у місцевих засобах масової інформації, внесені відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)». Далі прокуратура констатує, що «у повідомленні інтернет-видань ідеться, зокрема, про виділення додаткових майже 11 млн грн на проведення капітального ремонту пішохідної зони». При цьому йдеться «про порушення закону».
У рамках цього кримінального провадження «проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії, спрямовані на встановлення об’єктивних обставин справи, посадових осіб, які допустили порушення закону...»
Завершується повідомлення прокуратури такими словами: «Досудове розслідування здійснюватиме слідчий відділ управління СБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області».

Ужгород.