ПАТ «Укрнафта» збільшило середньодобовий видобуток газу на початку другого півріччя. З початку року та в липні 2018-го цей показник становив 2,9 млн м куб., а вже в серпні (з 1 по 26 включно) — 3,1 млн м3. Цього результату вдалося досягти в умовах обмежених інвестицій та в рамках наявного фонду свердловин.
Збільшення показників добового видобутку дає підстави прогнозувати обсяг річного видобутку на рівні 1,054 млрд м куб., що на 8 відсотків вище за плановий показник. За умов обмежених інвестицій через прострочений податковий борг, виснаження родовищ, застарілу техніку (а інколи її безпосередню нестачу) зростання видобутку досягається завдяки роботі з діючими перспективними свердловинами. На початку року компанія виділила 100 найперспективніших об’єктів на 33 родовищах для проведення операцій з інтенсифікації видобутку. Тут проводяться роботи з переводу на інші горизонти, ліквідації аварій, оновлення обладнання тощо. Зокрема, в серпні зростання добового видобутку досягнуто завдяки запуску в роботу та оптимізації робочого режиму трьох свердловин. Нині в роботі ще чотири перспективні газові свердловини.
Усі види робіт «Укрнафта» проводить силами власних фахівців та з використанням обладнання цехів капітального та підземного ремонту свердловин нафтогазовидобувних управлінь (НГВУ) компанії та силами підрозділу «Укрнафта Буріння».

ДОВІДКОВО

ПАТ «Укрнафта» — найбільша нафтовидобувна компанія України. Частка товариства у загальнодержавному видобутку нафти з газовим конденсатом у першому півріччі 2018 року становила 64,8%, частка у загальному видобутку газу — 5,1%. На балансі підприємства перебуває 30 бурових установок, 1926 нафтових і 168 газових свердловин. ПАТ «Укрнафта» володіє 537 АЗС майже в усіх регіонах України. 50% + 1 акція товариства належить НАК «Нафтогаз України».