У селі Снітин Лубенського району, що на Полтавщині, відбувся футбольний турнір на кубок, який носить ім’я відомого земляка, Героя України Вадима Гетьмана. Такі змагання на честь уродженця цього села — народного депутата двох скликань парламенту, одного з фундаторів нашої банківської системи і творців національної валюти влаштували тут уже вдев’яте.

На знімку: боротьба за цей кубок була безкомпромісною.

Цьогоріч їх приурочили ще й до 1030-річчя заснування древнього населеного пункту, літописного міста Кснятин. Водночас згадували сумні роковини і вшановували пам’ять народного обранця, політика, державного діяча, високопрофесійного фінансиста. Адже кілька місяців тому минуло рівно 20 років відтоді, як найманий убивця застрелив Вадима Гетьмана у під’їзді його будинку... Тож традиційне щорічне дійство цього разу видалося особливо велелюдним.
Поспостерігати за грою вісімнадцяти чоловічих і чотирьох жіночих команд та, звісно, повболівати за своїх прибули мешканці багатьох сіл району. Суперництво на футбольному полі видалося завзятим і безкомпромісним. Зрештою, серед чоловічих і жіночих команд перемогу здобули представники Березівки та Засулля. Відзначили і кращих гравців турніру. А ті, кому цього разу спортивна фортуна не посміхнулася, пообіцяли вболівальникам наполегливіше готуватися до наступного, десятого за ліком, турніру на кубок імені Вадима Гетьмана.

Василь НЕЇЖМАК.
Фото з сайту Лубенської РДА.
Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.