Напередодні Дня підприємця відбулася урочиста зустріч керівників Закарпатської ОДА, облради, ДФС та представників малого та середнього бізнесу Закарпаття в Ужгородському замку.
«Наша область потроху наближається до рівня європейських країн, у яких 70 відсотків бюджету формує малий і середній бізнес. Облдержадміністрація чітко розуміє, що в загальнодержавній системі координат і взаємовідносин влада залежна від підприємців, а не навпаки. Тому що саме ви, займаючись бізнесом, сплачуєте податки, із яких утримується величезна бюджетна сфера, — цитує сказане виконувачем обов’язків керівника області Ярославом Галасом у вітальному слові прес-служба ОДА. — Це, зокрема, і медицина з освітою, і соціальний захист, і армія, яка потребує величезних грошових вкладень, і правоохоронні органи, в тому числі ті, що контролюють бізнес, і, зрештою, органи влади. Тому принципова позиція облдержадміністрації така — у жодному разі не втручатися в бізнес і не заважати йому, забезпечити «зелене світло» інвестиціям і відкриттю нових підприємств, а якщо виникають якісь непорозуміння з силовиками чи іншими структурами, допомагати підприємцям».
Понад п’ять десятків кращих підприємців і підприємств області нагородили відзнаками ОДА, облради, облДФС за сумлінну працю, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток області, високий професіоналізм, зміцнення дохідної бази місцевих бюджетів та з нагоди професійного свята.

В. о. голови ОДА Ярослав Галас вручає відзнаку гендиректору ТОВ «К’Лен» Михайлові Лендєлу (праворуч).

Фото прес-служби ОДА.

За заслуги перед Закарпаттям найвищою відзнакою ОДА — «Золотим ведмедиком» — нагородили генерального директора Товариства з обмеженою відповідальністю «К’Лен» з с. Ільниця Іршавського району Михайла Лендєла.

Василь НИТКА.

Довідка ОДА
На Закарпатті функціонує понад 56 тисяч підприємств. Мале підприємництво області забезпечило роботою понад 100 тисяч закарпатців, що становить майже 65% зайнятості у суб’єктів господарювання. Представники малого бізнесу є потужними платниками податків. За перше півріччя від суб’єктів малого підприємництва до зведеного бюджету області надійшло 2 мільярди гривень, перевищивши минулорічний показник майже на 22%. Частка податкових надходжень від діяльності малого бізнесу по області за 6 місяців становить 65,8% від загальної суми надходжень до бюджетів усіх рівнів.
Обласна влада як партнер бізнесу визначила для себе першочерговими завданнями створити належні умови для ведення підприємницької діяльності, підтримувати розвиток малого і середнього підприємництва як провідного сектору економіки краю.

ТИМ ЧАСОМ

Нагородили сумлінних платників податків

На Закарпатті нагороди отримали переможці обласного туру Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків-2017». Захід відбувся в обласному краєзнавчому музеї ім. Тиводара Легоцького.
— Хочу особисто від себе і своїх колег подякувати за сумлінну сплату податків, старанне ставлення до своїх конституційних обов’язків перед країною та Закарпаттям зокрема. Адже висока податкова культура — запорука розвитку країни. Бажаю вам економічного зростання, надійних партнерів у бізнесі та вдалих майбутніх проектів, — зазначив начальник головного управління ДФС у Закарпатській області Олексій Петріченко у вітальному слові.
Марта Волощук, голова ради Територіального відділення АППУ в Закарпатській області, наголосила, що всеукраїнський рейтинг «Сумлінні платники податків» започатковано Асоціацією платників податків України ще в 2011 році. І відтоді закарпатські платники податків у рейтингу завжди кращі або одні з кращих не тільки на регіональних рівнях, а й на загальноукраїнському. Так, протягом семи років — 318 номінантів-платників, 94 переможці у першому турі обласного рейтингу, 27 — перше місце в Україні.