Сім років споруджували в Луцьку школу № 27, відкриття якої відбулося 1 вересня. Тут є все: світлі просторі класи, кабінети, їдальня, проте немає спортзалу, і уроки фізкультури доведеться проводити на вулиці або орендувати приміщення в інших навчальних закладах.

На знімку: перерізати традиційну стрічку доручили першокласникам.

Зведена школа-ліцей у новому мікрорайоні. Споруджувалася довго, і до останнього часу не було відомо, чи пролунає тут у визначений термін перший дзвоник. Виручили депутати міськради, які в серпні проголосували про виділення з міського бюджету необхідної суми для завершення будівництва. Від 9 вересня 2011 року, коли в підмурівок закладали капсулу з листом до нащадків, минуло багато часу, тож мало хто пам’ятає, що ініціатором зведення цього освітнього закладу були, на жаль, обоє вже покійні тодішні голова ОДА Борис Клімчук і міський голова Луцька Микола Романюк. Їхні імена з вдячністю згадали на урочистій лінійці з нагоди відкриття школи, до речі, першої, збудованої в обласному центрі за 27 років незалежності. Хоча необхідність в її появі була величезна: сусідня 26-та школа переповнена майже удвічі.
За традицією, учнів та їхніх батьків, а також педагогічний колектив нової школи прийшли привітати керівники міста. Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт висловив сподівання, що цей день надовго запам’ятається всім присутнім.
Нова школа-ліцей як для обласного центру невелика: вона розрахована на 630 учнівських місць. Серйозною проблемою стане відсутність спортивного залу. Отже, будівництво школи-ліцею безперечно буде продовжено. Ось тільки коли, про це на урочистій лінійці чомусь забули сказати: люди раділи тому, що отримали сьогодні.
Тим часом
На жаль, про подібне свято, яке відбулося в Луцьку в школі-ліцеї    № 27, у Стобихівці Камінь-Каширського району можуть лише мріяти. У селі, яке славиться своїми багатодітними сім’ями, батьки вчора відмовилися відпускати своїх дітей у стару тісну школу, допоки не розпочнуть будівництво нової. Свято першого дзвоника, як і торік, тут не відбулося. Минулої осені цей протест тривав майже місяць. Як довго він продовжуватиметься нині, невідомо: оскільки поки що не узгоджений навіть проект, і закладання фундаменту новобудови може розпочатися, як нещодавно сказав жителям Стобихівки голова ОДА Олександр Савченко, у кращому разі в жовтні.

Максим СОЛОНЕНКО.
Фото автора.