У рамках соціального проекту «Герої серед нас» під час Національного мистецького фестивалю «Кропивницький-2018», що тривав з 29 серпня по 2 вересня, понад шістнадцять жителів Кіровоградщини відзначили нагородами.

Серед нагороджених — водій Юрій Бурла, який щодня читає пасажирам вірші Ліни Костенко та при виході з маршрутного таксі бажає усім щастя; боєць 3-го полку спецпризначення Вадим Довгорук, засновник проекту «Сила нації» (у рамках якого проводить спортивні змагання серед бійців АТО з інвалідністю), який отримав тяжкі поранення під час оборони донецького аеропорту; голова ГО «Серце матері» Людмила Шукрута, яка багато років бореться за права дітей з інвалідністю та інші. І навіть пес-поліцейський Брайт, експерт з пошуку вибухівки і зброї кінологічного центру обласного управління Національної поліції Кіровоградської області, який двічі побував у зоні проведення АТО в бойових відрядженнях.
Як зазначив ініціатор фестивалю, народний депутат Олександр Горбунов, для проекту його команда розшукала тих, кого не звикли називати героями. Тих, чиї вчинки можна вважати мистецтвом творити життя.