Народне віче і мітинг на підтримку Президента України Віктора Януковича «Збережемо Україну» пройшли 2 лютого в Дніпропетровську одночасно. На перше у парку ім. Лазаря Глоби зібралися близько двох тисяч людей. На другому — біля будинку облдержадміністрації — учасників було значно більше. Обидва зібрання охороняли сотні міліціонерів, порушень громадського порядку зареєстровано не було.

Активісти місцевого Євромайдану виступили за об’єктивне розслідування спроби штурму облдержадміністрації 26 січня, припинення переслідування активістів протестних акцій. Вони вимагали відпустити мирних громадян, затриманих за підозрою в масових заворушеннях, і відновити Конституцію зразка 2004 року.

На мітингу на підтримку чинного Президента України засудили насильство й екстремізм і підтримали мирне врегулювання ситуації, що склалася в країні. Глава облради Євген Удод заявив, що жителі регіону виступають за мир і порядок і хочуть, щоб Україна була єдиною, неподільною і процвітаючою країною.

Голова ОДА Дмитро Колесніков зазначив, що хвиля агресії, яка охопила країну, розбилася об Дніпропетровщину й пішла на спад.

Учасники мітингу високо оцінили миротворчі ініціативи з вироблення компромісу: скасування деяких законів України від 16 січня та прийняття 29 січня Закону про амністію затриманих учасників масових заворушень.

«Припиніть висувати нескінченні ультиматуми, прислухайтеся до того, що думають прості громадяни України, а не екстремісти, які зібралися на барикадах, — йдеться в прийнятому зверненні мітингувальників до лідерів опозиційних політичних сил. — Ми вимагаємо не допустити подальшої ескалації конфлікту і зробити все можливе для його мирного врегулювання. В країні має бути відновлено порядок, громадянський мир і злагоду. Промисловість повинна працювати, робітники одержувати заробітну плату, пенсіонери — пенсії, а громадяни України повинні бути соціально захищені. Це можливо винятково за умови політичної стабілізації в країні».

Дніпропетровськаобласть.

На мітингу на підтримку Президента.

 

Фото dp. vgorode