Сесія Вінницької облради відбулася в суботу, 1 лютого, наступного дня після того, як приміщення звільнили протестувальники. В її роботі взяв участь народний депутат України від Партії регіонів Володимир Продивус, який перед тим сприяв пошуку шляхів порозуміння між владою і мітингарями.

Депутати, їх зібралося 86 із 132, частково задовольнили вимоги Народної ради. Представника фракції ВО «Батьківщина», депутата Наталію Солейко, обрали заступником голови облради. Перед тим сесія ухвалила рішення про звільнення з цієї посади Юрія Медвєдєва. Ще один представник цієї ж фракції депутат Ігор Вернигор очолив постійну комісію з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, що є ключовою в облраді. Він замінив Наталію Рекуту із фракції Партії регіонів. Нового керівника обрали також у постійну комісію з питань розвитку демократії, гласності, свободи слова та інформаційного простору. Замість «регіоналки» Марини Коваль її очолив представник депутатського об’єднання «Єдність», заслужений журналіст України Анатолій Жучинський.

На зібранні народних обранців повідомили про створення нового депутатського об’єднання — «Совість України». Воно утворене із семи депутатів колишньої фракції «Фронт змін» і п’яти депутатів, які перейшли з фракції «Єдність». Очолив нове об’єднання заступник міського голови Вінниці Валерій Коровій. Його заступником у фракції є керівник департаменту адміністративних послуг названої міськради Сергій Кудлаєнко. Отож об’єднання представлятиме інтереси Вінницької міської влади.

Депутати ухвалили обласний бюджет на 2014 рік. Новий голова постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Ігор Вернигор запропонував скоротити на 535 тисяч гривень витрати облради на міжнародну діяльність, а кошти спрямувати на оздоровлення дітей. Депутати підтримали пропозицію.

На сесії були присутні представники Вінницької Народної ради. Частина з них і надалі залишатиметься в приміщенні обласної влади. Під час домовленостей з головою облдержадміністрації Іваном Мовчаном щодо врегулювання ситуації в регіоні їм виділено приміщення для перебування в будинку обласної влади. Вони заявляють, що люди можуть знову повернутися сюди, якщо влада не виконає всіх вимог Євромайдану. Тим часом дехто з мітингарів дотримується іншої думки. Вона висловлена в написі на дверях будинку «Нас обманули!».

Вінниця.