У Львові відбулася зустріч голови обласної ради Петра Колодія з представниками церков, серед яких — митрополит Макарій Малетич (УАПЦ), архієпископ-митрополит Львівський (РКЦ) Мечислав Мокшицький, отці Андрій Легович та Віталій Дуткевич.

Як повідомила прес-служба обласної ради, під час діалогу обговорили настрої суспільства та останні події у Львові та Києві.

«Доки влада не пішла на зближення зі своїм народом, доки не виконала першочергові вимоги українців, доти не маємо права розходитись і покидати Майдан», — заявили священнослужителі.

Петро Колодій наголосив, що закон про амністію не той, який хотів народ, — він містить момент торгів, а це недопустимо: «Законна влада передбачає торг, тобто обмін людей на майно; це є не що інше, як повернення до кріпосного права».

Представники духовенства зауважили, що на Майдані також перебувають священики, які словом та молитвою закликають народ до спокою та єдності.

«На Майдані ніхто не питає, якої ти професії чи конфесії. На Майдані панує атмосфера єдиної України. І це досягнуто завдяки спільній молитві», — зазначив архієпископ-митрополит Львівський Мечислав Мокшицький.

Митрополит Макарій Малетич також висловив своє бачення останніх подій: «Кожний душпастир повсякчас молить Бога про мир та благополуччя в Українській державі. Але сьогодні не можна полишати Майдан. Сьогодні треба продовжити мирні протести і таки спонукати владу дослухатися до голосу народу і піти на поступки».

Львів.