У Києві розгорається конфлікт навколо ще одного будмайданчика. Цього разу вирують пристрасті через будівництво гуртожитку для одного з університетів на вулиці Ігоря Шамо,18/2. Днями мешканці сусідніх будинків уже вкотре пікетували будмайданчик. Люди вимагають негайного втручання в конфлікт міської влади — вони побоюються, що забудовник вдасться до крайніх заходів, аби лише розпочати будівництво.
Пані Людмила — жителька Русанівки. Жінка каже, що вікна її квартири раніше виходили на подвір’я. А тепер на будівництво. Вона дізналася, що поряд зведуть студентський гуртожиток.
«Повсюди пил, бруд. Понад 40 років прожила в цьому районі. Чому я повинна терпіти це будівництво. У нас у районі й так дуже напружена ситуація через безліч нових будинків. Тому слід, як того вимагає закон, спочатку провести громадські слухання. Однак ніхто людей не хоче слухати», — каже вона.
Як повідомив на акції протесту депутат Київради Олесь Маляревич, у планах університету ім. Б. Грінченка побудувати дві черги гуртожитку на 300 місць. За його словами, керівництво університету мало заздалегідь поінформувати мешканців і провести громадські обговорення.
«Так би мало бути у цивілізованій європейській країні! Але обговорення не було і людей поставили перед фактом», — зазначив він.
Утім, завдяки депутатам, активістам і небайдужим громадянам вдалося зустрітися з ректором університету. Тоді й було вирішено провести громадські слухання.
«Обговорення минуло в напруженій атмосфері, будь-які спроби ректора переконати мешканців не дали результату. Люди і чути не хочуть про будівництво біля своїх осель гуртожитку на 300 місць! За підсумками обговорення було вирішено звернутись з дорученням до мене, як депутата Київради, щоб не допустити цього будівництва. На основі цього доручення я звернувся до міського голови Києва Віталія Кличка», — підсумував О. Маляревич.