Днями в обласному центрі оголосили про створення громадського сектору місцевого Євромайдану. До нього увійшли лідери й активісти тамтешніх громадських організацій і небайдужі полтавці. За словами координатора, приватного підприємця Юрія Романова, нова структура діятиме не всупереч репрезентованим у складі Євромайдану політичним партіям, а стане лише «додатковим інструментом для досягнення нашої спільної мети — зміни влади». 
На відміну від партійців, які сьогодні більше дбають про ідеологічну та організаційну складові Євромайдану, повпреди новоствореного сектору опікуватимуться переважно громадянською просвітою. Тож у зайнятому опозицією приміщенні облради вони вже влаштували кілька лекцій з питань конституційного права, історії нашої держави, провели свої пісенно-музичні акції. Водночас на недільному віче, що відбувалося в цьому приміщенні, своє бачення подальшого розвитку ситуації в парламенті та країні висловили народні депутати-«мажоритарники» від Полтавщини Юрій Бублик і Тарас Кутовий.
Останнім часом кілька зібрань просто неба в обласному центрі провели також опоненти протестувальників. Однак при цьому вони просили не називати їх «антимайданівцями». Оскільки, мовляв, частину вимог прихильників євроінтеграції також підтримують, а виступають лише проти насильницьких дій, екстремізму, нацизму та «за порядок» на вулицях і в державі загалом. Кожна з таких акцій збирала в Полтаві не більше кількох десятків осіб.
Полтава.