Це продемонстрував Всеукраїнський ярмарок видавців, проведений у Сєверодонецьку (на знімку).

Мешканці міста та області мали змогу поспілкуватися з видавцями, письменниками, поетами, художниками-ілюстраторами, бібліотекарями, які приїхали з Києва, Харкова, Маріуполя, Слов’янська, Бахмута та інших міст країни.

Усі охочі також ознайомилися з новинками українського книжкового ринку та придбали цікавинки. Відкриваючи ярмарок, заступник міністра культури України Юрій Рибачук наголосив на важливості проведення таких книжкових заходів, бо цей формат дає змогу читачу ознайомитись із повним циклом видавництва: від автора та видавця — до бібліотекаря. Посадовець також відзначив значний сплеск популярності дитячої літератури серед українського читача, проте акцентував увагу на недостатній кількості науково-популярної та пізнавальної книги власного виробництва.
Про це говорила і директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко. Вона вважає, що державні програми повинні підтримувати локальних авторів та друкарні, які їх видають. За її словами, бібліотеки маленьких сіл та великих міст мають бути наповнені виданнями з Луганщини, щоби читач мав достеменну картину життя поблизу зони бойових дій. 
Також Алла Гордієнко відзначила роботу обласної влади у підтримці та розбудові системи бібліотек Луганщини: «Подорожуючи областю, я була приємно здивована станом районних бібліотек, адже не кожне місто може похвалитися такими книгозбірнями. Очільник Луганщини Юрій Гарбуз дбає про культурну сферу життя регіону та опікується станом публічних читалень».
Заступник голови Луганської ОДА Ольга Лішик подарувала гостям примірники патріотичного коміксу «Пригоди Микитки» групи авторів Луганщини та другу частину збірки віршів луганського поета Івана Низового, яку надруковано у співпраці з братньою Львівщиною.

Павло ВОРОНЦОВ.
Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.