За плановими показниками Мінрегіону, готовність Луганщини до зими становить майже 80 відсотків. Про це повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай і підкріпив сказане цифрами: загальний відсоток підготовки котелень — 77,3, а об’єктів та мереж водопровідно-каналізаційного господарства — приблизно 80. Щодо теплових мереж, то понад половину з них уже перевірено і відремонтовано.
На 83,5 відсотка готові до опалювального сезону і соціальні об’єкти Луганщини. Майже завершили роботи за цим напрямом у Сєверодонецьку, Старобільському, Новоайдарському та Станично-Луганському районах.

Вузли обліку природного газу встановлені на 94,5% об’єктів централізованого теплопостачання та котельнях соціальної сфери.
Проте по житловому фонду аналогічні показники нижчі. Приладами обліку слід обладнати майже три тисячі будинків, що підключені до централізованої системи водопостачання, однак у Лисичанську такі лічильники ще майже не встановлено, у Сєверодонецьку і Щасті їх мають трохи більше половини будинків.