На центральному кладовищі села Чмирівка Старобільського району Луганщини на місці масового поховання захисників України відбулась панахида за загиблими бійцями батальйону «Айдар» та 80-ї аеромобільної бригади. Вони до останнього захищали країну від ворога у найзапекліших боях 2014-го. 5 вересня того року бійці потрапили у пастку. Того дня загинули тридцять сім військовослужбовців, двадцять три з яких були «айдарівцями».

На знімку: під час панахиди.

«На жаль, війна не закінчилась, — звернувся до присутніх заступник голови Луганської ОДА Юрій Клименко. — У серпні цього року під населеним пунктом Кримське загинули ще кілька «айдарівців». Тому зараз, перебуваючи тут, хочу вручити їхнім родинам, на жаль, посмертно, відзнаки облдержадміністрації».
За мужність, героїзм та самовідданість, виявлені під час виконання бойового завдання із захисту цілісності та недоторканності України в зоні проведення Операції об’єднаних сил вручено знаки пошани «Захиснику Луганщини» старшим солдатам Мар’яну Найді, Михайлу Щербанюку і Андрію Чирві, в також солдату Тарасу Проценкову. Присутні стали на коліна перед матерями та дружинами Героїв і поклали квіти до могил загиблих воїнів.
На кладовищі під Чмирівкою поховано 18 військовослужбовців, але відомі імена лише п’ятьох. Волонтери та всі небайдужі не припиняють пошук інформації про загиблих.

Павло ВОРОНЦОВ.
Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.