Рятувальники планують закінчити роботи з перезавантаження хімічних засобів захисту рослин у селі Рокосово Хустського району найближчим часом. Цими днями група радіаційного, хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувального загону спецпризначення управління ДСНС України в Рівненській області переправляє небезпечні речовини з пошкодженої металевої цистерни в залізобетонні контейнери (на знімку).

Протягом 4 вересня вони перемістили 3,7 тонни хімзасобів, 5—6 вересня — ще 18 кубометрів.
Витік небезпечних речовин у промзоні на території колишнього ВАТ «Агрокомплекс» стався через крадіжку металу з ємності, в якій отрутохімікати зберігалися ще з часів СРСР (злодії вирізали частину цистерни, щоб здати на брухт). Ситуацію під особистий контроль узяв голова облдержадміністрації Геннадій Москаль, інформує прес-служба Закарпатської ОДА.
Станом на 6 вересня хімічні речовини поміщено в шість залізобетонних контейнерів, які є надійними для зберігання хімречовин і не становлять інтересу для мисливців за металом. Остаточне зважування кількості перезавантажених хімічних засобів проведуть після закінчення робіт.

Вл. інф.
Фото надано прес-службою ОДА.