Звичайний відпочинок на морі перетворився на неабияке випробування сил та мужності для 29-річного чоловіка та 8-річного хлопчика. Разом зі своїми родинами вони приїхали до курортного селища Залізний Порт на чорноморському узбережжі Херсонщини, і удвох вирушили купатися. Потім пішли гуляти, куди очі ведуть, і самі не помітили, як загубилися в незнайомій місцевості. Бажаючи повернутися, друзі подолали пішки двадцять кілометрів, і пізно ввечері вийшли на дорогу аж біля селища Лазурне сусіднього Скадовського району!
Невідомо, скільки б вони блукали ще, та водій якогось транзитного автомобіля побачив втомлених подорожніх, зглянувся, і вирішив їм допомогти — привіз до поліції у те саме Лазурне. А вже вартові порядку допомогли «мандрівникам мимоволі» повернутися в Залізний Порт.
До речі, поліцейські зазначають, що заяви про загублених дітей з курортних сіл і містечок Херсонщини в розпал курортного сезону надходять чи не щодня, і часом малеча примудряється подолати десятки кілометрів, аж поки її не знаходять. На щастя, впродовж останніх років не було жодного випадку, коли хтось із таких юних шукачів пригод загинув чи травмувався.