Представник міністерства оборони Греції повідомив місцевим ЗМІ, що минулої неділі два турецькі солдати були заарештовані за незаконне перетинання кордону на північному сході країни. Він спростував повідомлення деяких грецьких видань про те, що під час інциденту сталася перестрілка між грецькими прикордонниками й турецькими військовослужбовцями. Після того, як військова прокуратура провела за кілька годин слідчі дії, стало зрозуміло, що на територію Греції військовослужбовці потрапили випадково. І вже ввечері того самого дня вони були передані турецькій стороні.

Міністерство оборони Туреччини офіційно підтвердило, що двоє військовослужбовців турецької прикордонної служби були затримані за незаконне перетинання кордону Греції, а потім звільнені після з'ясування всіх обставин прикордонного інциденту. Офіційний представник міноборони Туреччини пояснив, що військовослужбовці прикордонної служби переслідували мігрантів і намагалися запобігти перетинанню ними кордону сусідньої Греції. При цьому вони самі випадково перейшли на суміжну територію. За його словами, це сталося об 11-й годині дня за місцевим часом (збігається з київським). А вже за сім з половиною годин після переговорів із грецькою владою заблукалі порушники були передані офіційним представникам турецької сторони. Таким чином, інцидент було вичерпано. 

У зв'язку з цим грецькі ЗМІ нагадали, що в березні турецькі прикордонники затримали двох грецьких колег, які в заметіль випадково відхилилися від маршруту під час патрулювання кордону й опинилися на території Туреччини. Їх заарештували й утримували у в'язниці понад 5 місяців -- поки тривало слідство. Суд міста Едірне ігнорував прохання грецької сторони й адвокатів військовослужбовців про звільнення їх з-під арешту. Анкара навіть намагалася поставити умову -- прикордонників буде звільнено, якщо Греція видасть їй вісьмох турецьких військовослужбовців, що втекли після провалу путчу до сусідньої країни й попросили в неї політичного притулку. Офіційна влада Греції категорично відмовилася від цієї «угоди», а прем'єр Греції Алексіс Ципрас заявив, що у випадку з турецькими військовослужбовцями все робитиметься за законами країни і рішенням незалежного суду.

Врешті-решт грецьких прикордонників Туреччина повернула додому після більш як п'ятимісячного ув'язнення. Грецькі видання закликали відчути різницю між цим нестерпним строком і сімома з половиною годинами, яких вистачило для з'ясування всіх обставин інциденту на кордоні та звільнення невинних прикордонників. І нагадують, що такі інциденти на кордоні не така вже й рідкість і раніше вони вирішувалися двома сторонами також протягом кількох годин.