На зовнішньому рейді Одеського морського торговельного порту вже більш як півтора місяці перебуває судно Volzhskiy-33 (прапор Союзу Коморських Островів), на борту якого 12 членів екіпажу — вісім громадян України й четверо Росії.
9 липня Volzhskiy-33 вийшов із порту Іскендерун, Туреччина, і став на рейді Стамбула, де мала відбутися заміна екіпажу з повним розрахунком у зарплаті. Трохи пізніше судновласник скерував судно в порт Херсона на вантаження, пообіцявши й заміну, і розрахунки після приходу туди. На підході до Одеси Volzhskiy-33 запросив у судновласника призначення судну агента, однак відповіді не одержав досі.
Зареєстрований в Україні судновласник Marine Safety Management Ltd більш як півмісяця не виходить на зв’язок з екіпажем, а головне — не поставляє продукти. Фактично й судно, і його екіпаж покинуті.
За інформацією, отриманою від капітана Volzhskiy-33, на кораблі повністю закінчилося продовольство. Води залишилося всього 11 тонн, екіпаж перейшов на режим економії. Фекальні танки практично повністю заповнені. Вийшов з ладу один із дизель-генераторів, а через відсутність необхідних для ремонту запчастин високий ризик знеструмлення судна будь-якої миті. У трюмі є невелика теча, яку екіпажу вдалося зменшити, однак штормова хвиля заввишки 2,5 метра почала ламати пароплав. Вийшла з ладу система оповіщення про пожежу та супутникова система зв’язку Інмарсат. Екіпаж понад три місяці не ступав на берег. На борту повністю відсутні ліки, деякі моряки потребують медичної допомоги.

Одеса.