КИЇВ:

Столична влада сподівається до кінця вересня врегулювати питання з «Нафтогазом» і відновити постачання гарячої води в домівки киян.

Як заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, за останні чотири місяці місто провело значну роботу й міська влада Києва відстояла інтереси громади. «У результаті переговорів ми досягли того, що зараз йдеться про значно меншу суму, яка має гарантованих компенсаторів», — зазначив Пантелєєв. Він також наголосив, що Комітет Верховної Ради України з питань бюджету підтримав рішення про виділення субвенції на покриття державних зобов’язань на різницю в тарифах.
Як раніше вже повідомляв «Голос України», «Нафтогаз» припинив постачання газу Києву через борги приватної компанії «Київенерго». «Нафтогаз» вимагав, щоб цей борг повернуло комунальне підприємство «Київтеплоенерго», ставши правонаступником боргових зобов’язань комерційного підприємства «Київенерго». Місто ж наполягало на тому, що кияни не повинні платити борги, що виникли в результаті господарської діяльності комерційної структури одного з найбагатших олігархів.
Нагадаємо, заборгованість «Київенерго» перед НАК «Нафтогаз» становить майже 3,3 млрд грн, заборгованість споживачів перед «Київенерго» —приблизно 2,6 млрд грн. Водночас є зобов’язання держави перед «Київенерго» — це різниця в тарифах в обсязі 729 млн грн. Саме цю суму (729,5 млн грн) Кабмін виділив на погашення заборгованості.
У вівторок, 11 вересня, Київрада ухвалила рішення щодо прийняття комунальним підприємством «Київтеплоенерго» боргів «Київенерго» перед «Нафтогазом» за умови, що «Київенерго» передасть КП джерела для погашення боргу.