Теніс. Сьогодні в Бучі (Київська область) розпочнеться матч першого раунду плей-оф Першої групи Євро-Африканської зони Кубка Девіса Україна — Португалія.
Нуну Маркеш, капітан команди гостей:
«Португалія приїхала в Україну, щоб перемагати. Торік ми обіграли українську збірну, але в нинішній матчевій зустрічі нам протистоятиме інший склад. І, як на мене, він сильніший».
Так, справді, минулого разу на матчі в Португалії українську команду представляли Артем Смирнов, Денис Молчанов, Микита Маштаков та Ілля Білобородько. Тоді португальці виграли — 4:1.
Цього разу з попереднього складу гратиме лише Денис Молчанов (662-й у рейтингу АТП), а разом із ним — лідер команди Сергій Стаховський (142), Ілля Марченко (337) та 17-річний Павло Шумейко.
Їм протистоятимуть Жоао Соуза (68-й у рейтингу АТР), Педро Соуза (116), Гаштан Еліаш (147), Жоао Домінгес (215).
Андрій Медведєв, капітан збірної України:
«Ми розуміємо, що Португалія на папері сьогодні сильніша, ніж ми, за формою теж. Але ми граємо вдома, є багато позитивних факторів для нашої команди. Шукатимемо можливості, нам є чим обігрувати. Сподіватимемося, що погода буде хорошою, що вболівальники відгукнуться на наш заклик і заповнять трибуни. Адже підтримка публіки — один із ключових чинників, який нам конче потрібний, щоб хлопці надихнулися і змогли зіграти у свій кращий теніс. Якщо всі будуть здорові, то буде щонайменше дуже хороший теніс, і ми сподіваємося на перемогу».