Учора у Києві розпочала роботу триденна щорічна уже 15-та зустріч Ялтинської європейської стратегії (YES). Цьогорічна тема — «Майбутнє покоління всього». Захід відкрився у Мистецькому Арсеналі вечірнім прийомом і виступами колишнього президента Польщі й голови наглядової ради YES Олександра Квасневського, київського міського голови Віталія Кличка та засновника YES, Фонду Віктора Пінчука і групи EastOne Віктора Пінчука. У зустрічі візьмуть участь понад 600 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських активістів і експертів із 28 країн. Обговорюватимуть головні виклики для майбутнього покоління і стратегії створення кращого майбутнього для України, Європи і всього світу.

Як повідомляє сайт організаторів, сьогодні пленарні засідання розпочнуться виступом Президента України Петра Порошенка. Темами панельних дискусій, серед іншого, стануть обговорення майбутнього США, ЄС, НАТО та РФ, захист демократії від маніпуляцій ззовні, протидія дезінформації, майбутні глобальні виклики. У суботу учасники обговорюватимуть питання в сфері економіки, політики і безпеки Східної Європи та Євразії, зокрема майбутнє України і долю Мінських домовленостей, проблему газогону «Північний потік-2», а також майбутнє Росії після Путіна. Серед анонсованих організаторами учасників форуму — спецпредставник США з питань України Курт Волкер та президент Естонії Керсті Кальюлайд.

Ялтинська європейська стратегія (YES) — провідний форум, заснований бізнесменом Віктором Пінчуком для обговорення європейського майбутнього України в глобальному контексті. Щорічна зустріч YES проводиться у Києві у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука. З 2004-го по 2013 рік щорічні зустрічі YES відбувалися у Лівадійському палаці в Ялті.