Віднесення вищої освіти і науки до нової соціальної політики — це абсолютна помилка. Якщо й далі ми розглядатимемо освіту як соціальну галузь, це означатиме, що більшість талановитих людей покидатимуть Україну. На цьому наголосив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Олександр Співаковський (БПП) (на знімку) під час виступу в Національній академії державного управління при Президентові України, повідомляє прес-служба партії.

Така ситуація, за словами парламентарія, складається через те, що вища освіта й освіта взагалі не сприймаються як зона інвестування, як зона, де створюється найголовніший продукт — людина.

Також народний депутат зауважив, що сьогодні змінюються знання, змінюються технології, але людина сьогодні, як і завжди, вирішує все.

«Саме людина є носієм знань, і тому не дивно, що у світовому розподілі країни, де є найбільш потужні люди, які створюють нові ідеї та мають можливість їх реалізувати, перебувають у топі. А ми, на жаль, займаємо 120—130-те місця у світовому рейтингу», — зауважив політик, додавши: «Лише тоді, коли під час розгляду законопроектів про інтелектуальну власність народних депутатів в залі буде більше, ніж під час розгляду нафтових, газових питань чи питань розподілу влади, ми зможемо говорити про те, що Верховна Рада має ту ступінь зрілості, яка дає змогу формувати не сировинні, а абсолютно інші, інноваційні, пріоритети».

Також народний депутат під час свого виступу наголосив на проблемах реформи вітчизняної школи, окремо звернувши увагу присутніх на критичні проблеми з підготовки учителів фізики, математики та хімії, яких готується мізерна кількість. А це вже в найближчому майбутньому, на думку політика, може призвести до катастрофічних наслідків для нашої держави.

«Інвестування в освіту — це інвестування в майбутнє, інвестування в людину! І коли людина це зрозуміє, то вона залишиться вдома і створюватиме значну додану вартість, що, в свою чергу, зумовить потужний поштовх до розвитку всієї економіки нашої країни», — констатував Олександр Співаковський.