Фонд гарантування вкладів фізичних осіб пропонує наступного року розпочати поетапне збільшення гарантованої суми відшкодування з 200 тисяч гривень до 500—800 тисяч. Про це в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» повідомив директор-розпорядник ФГВФО Костянтин Ворушилін.
«Це потрібно закріпити законом, щоб потім не було шляхів до відступу. Сьогодні ми вважаємо, що потрібно виходити поступово з цифрою 500—800 тисяч гривень суми гарантування з 2019 року», — сказав він. При цьому Ворушилін додав, що для підвищення гарантованої суми відшкодування потрібно мати сильну економіку.
«Нині у нас є деяка впевненість у стабільності сектору, тому ми за те, щоб потихеньку збільшувати суму гарантування. Це додатково дасть приплив вкладів у банківський сектор, дасть можливість тому ж Мінфіну здійснювати запозичення у банків через облігації. Усе взаємопов’язано», — пояснив директор-розпорядник ФГВФО.
Він також повідомив, що за 20 років свого існування ФГВФО виплатив відшкодувань вкладникам на суму 93,8 мільярда гривень.