Футбол. У восьмому турі чемпіонату УПЛ, котрий почався вчора, гратимуться три поєдинки з підвищеним інтересом. Участь у них візьмуть команди, котрі наступного тижня представлятимуть Україну в єврокубках. Тому на ці матчі дивитимемося крізь призму європейських подій.
«Шахтар», який у середу в Харкові у стартовому поєдинку групового турніру Ліги чемпіонів прийматиме німецький клуб «Гоффенгайм», сьогодні зіграє з «Олександрією» на її полі. Початок поєдинку о 14:00.
І дуже добре для «гірників», що саме з цим суперником вони зустрінуться. Адже ці колективи — сусіди по турнірній таблиці. «Шахтар» — одноосібний лідер, набрав 18 очок, в олександрійців — на два менше. Але головне те, що підопічні Володимира Шарана демонструють якісний футбол і злагоджені колективні дії.
Володимир Богданович розповів, як готувалися до сьогоднішнього протистояння з чемпіоном:
«Звичайно, більше відпрацьовували гру в обороні, враховуючи наші проблеми. Адже не гратимуть Пашаєв та Протасов. Чи здатні ми дати бій «Шахтарю»? А ми в кожному матчі намагаємося діяти з повною віддачею. І немає жодної різниці, чи це «Шахтар», чи «Динамо», чи якась інша команда. Тому хлопці себе не шкодуватимуть, віддадуть усі сили, щоб потішити наших уболівальників. А їх на стадіоні збереться чимало».
***
Після сенсаційної перемоги «Карпат» у Києві над «Динамо» (2:0) у попередньому турі буде цікаво подивитися на гру «левів» проти «Ворскли». Адже полтавчани наступного четверга у Лондоні проведуть матч Ліги Європи проти знаменитого «Арсеналу».
Сьогоднішню зустріч у Львові (на «Україні») «Карпати» і «Ворскла» почнуть о 17:00.
***
Динамівці після домашнього фіаско в матчі з «Карпатами» завтра зіграють у Запоріжжі проти «Зорі» (початок о 17:00). Кияни в процесі підготовки до цього поєдинку мали трохи більше проблем, ніж опоненти. Адже в різних збірних перебували понад десяток гравців столичного клубу. І повернулися вони додому, зрозуміло, в різному фізичному і моральному стані.
Тому тренерському штабу «біло-синіх» у короткі терміни треба було вирівняти стан готовності підопічних. Чи вдалося це їм зробити повністю — побачимо завтра.
***
Звичайно, і «Зоря» в ці дні не відпочивала. Її наставник Юрій Вернидуб, котрого керівництво клубу переконало не йти у відставку, поділився інформацією про те, що команда робила останнім часом:
«Ми пройшли тижневий тренувальний цикл. У такому графіку набагато легше проводити якісну підготовку. Можна сміливо давати навіть день відпочинку. Сподіваюся, до матчу з динамівцями ми підійшли в оптимальному стані.
Але коли був щільний графік, ми також гідно виступали. Десь не поталанило. Прикро, що не вийшли до групового етапу Ліги Європи.
З одного боку, не виконали завдання на єврокубковому рівні, але з другого — ніхто не скасовував мети потрапити до трійки призерів у чемпіонаті країни. А ще незабаром почнуться ігри за Кубок України. Це теж пріоритетний турнір, і ми постараємося пройти якнайдалі. Отже, графік знову ущільнюється. Але нині думаємо винятково про недільну зустріч з «Динамо».
***
Для киян матч із «Зорею» буде доброю репетицією перед стартом у Лізі Європи. Як відомо, 20 вересня на НСК «Олімпійський» у Києві «Динамо» зіграє з казахстанським клубом «Астана», який очолює відомий український тренер Роман Григорчук.