Таку офіційну позицію висловили Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Данії в Україні Рубен Медсен і генеральний директор ТОВ «Гудвеллі Україна» Крістіан Брокоп на зустрічі в Івано-Франківській облдержадміністрації. Прикарпатську владу на ній представляв заступник голови ОДА Богдан Кобилянський. Він наголосив на зацікавленості області в розширенні економічних та культурних зв’язків із цією північною країною, залученні іноземних інвестицій.

Сторони обговорили сучасний стан співпраці Івано-Франківщини з Данією. Зокрема, Богдан Кобилянський відзначив позитивні тенденції у зростанні зовнішньоторговельного співробітництва з Данією за І півріччя 2018 року. Обсяги експорту з цією країною збільшилися у 6 разів, а імпорту — в 1,2 разу порівняно з відповідним періодом минулого року. Інвестиції, залучені в економіку області з Данії, становили 31,2 млн дол. США (3,5% від загального обсягу).
У свою чергу посол висловив переконання у подальшому розвитку взаємовигідних зв’язків між Королівством Данії та нашою країною загалом.
Успішна діяльність компанії «Гудвеллі Україна» на території Івано-Франківщини з обробітку землі та розвитку свинарства є вагомим кроком у цьому напрямі. Йшлося також про будівництво на Прикарпатті цією фірмою біогазового заводу із замкнутим циклом роботи. Генеральний директор компанії Крістіан Брокоп подякував за розуміння і підтримку потреб інвестора, котрий продовжує брати активну участь у розвитку інфраструктури і соціального партнерства з громадами, на території яких компанія проводить свою діяльність.
На завершення Богдан Кобилянський зазначив, що одним із основних завдань ефективного розвитку Прикарпаття є визнання нашого регіону на міжнародній арені як надійного партнера, області, відкритої до співпраці і вигідної для вкладення капіталу. На підтвердження  цього учасники зустрічі приєдналися до роботи конференції, основною темою якої були питання протидії корупції. Адже важливо, щоб бізнес розвивався прозоро та в правовому полі. А це — імідж Івано-Франківщини як надійного партнера.

Івано-Франківська область.