США готують другий пакет санкцій стосовно РФ за використання нервово-паралітичної речовини «Новичок» на території Великої Британії. Про це заявила помічниця держсекретаря Маніша Сінгх під час слухань у Палаті представників Конгресу США.
За її словами, запровадження обмежень заплановано на листопад 2018 року, і вони будуть «надзвичайно суворі». Заходи включатимуть «банківські санкції, заборону на поставки оборонної продукції та фінансову допомогу». У Держдепі наголосили, що Москва не надала доступу на свої хімоб’єкти і не підтвердила, що заборонену зброю не буде використано знову.
Перший етап санкцій США проти РФ у зв’язку із атакою у Солсбері почав діяти 27 серпня. 
Цього тижня підозрювані в отруєнні в Солсбері росіяни Александр Петров та Руслан Боширов дали інтерв’ю пропагандистському ресурсу Russia Today, головний редактор якого заявила, що чоловіки самі їй зателефонували і запропонували зустріч. Вони підтвердили, що дійсно їздили в Солсбері, але тільки з туристичною метою — подивитися на «знаменитий своїм 123-метровим шпилем собор». Петров і Боширов підтвердили, що на кадрах камер 
відеоспостереження, показаних британськими слідчими, саме вони, але заперечують будь-яку причетність до отруєння Скрипалів. Вони також заперечили роботу на Головне розвідувальне управління РФ.
Та в невинність росіян не повірили ні в Лондоні, ні в світі. Прес-секретар прем’єр-міністра Великої Британії Терези Мей заявив, що інтерв’ю Петрова і Боширова російському телеканалу є образою британської розвідки, повідомляє Sky News. Він також заявив журналістам, що британська поліція «дуже чітко» виклала докази проти двох підозрюваних.

До речі

«В останній раз, коли російські військові заявляли, що перебувають у відпустці, в 2014 році, вони вторглися в Україну. Пора зупинити фейкові ТВ-програми — світ розкусив Росію», — так у Твіттері прокоментував інтерв’ю росіян міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант. А єпископ Солсберійський Ніколас Хольтем узагалі сумнівається, що двоє підозрюваних в отруєнні Скрипалів справді відвідували собор у Солсбері. «У нас немає жодних даних, які б дозволили провести їхній зв’язок із собором. Думаю, у інших таких даних теж немає. Немає жодного способу довести це», — сказав єпископ, відповідаючи на запитання: «Чи є записи з камер спостереження на підтвердження відвідин росіянами собору в Солсбері?», інформує BBC Radio 4.