Дорогі друзі!

Щиро вітаю з 1030-річчям заснування Лубен.
Чудовий природою, щедрий багатствами надр і полів куточок Полтавщини, відомий своїми легендарною історією, національними традиціями та бойовими подвигами, бере початок із сивої давнини. Пам’ятає місто боротьбу селян під проводом Северина Наливайка, лубенських козаків проти турецьких і татарських завойовників, освячення гетьманів України в Лубенському Мгарському Спасо-Преображенському монастирі, «невтомного ловця птаха-істини» Григорія Сковороду.
Одним із перших в Україні місто отримало Магдебурзьке право, печатку й герб, що дало поштовх розвитку міського самоврядування, торгівлі та різних ремесел.
І нині Лубни — сучасне промислове місто, широко відоме за межами області своїми лікарськими препаратами, верстатами, машинами для сільського та лісового господарства, одягом, меблями, продуктами харчування.
Кожен із вас, шановні городяни, щоденною працею робить свій внесок у розвиток міста, звеличує рідний край і нашу державу. У цей святковий день сердечно бажаю всім вам міцного здоров’я, добробуту і чистого мирного неба.
Нехай на Полтавщині проливаються рясні життєдайні дощі, зріють щедрі врожаї, у радості народжуються діти. Щастя вам, благополуччя, нових плідних здобутків!

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.