Голова Закарпатської облради Михайло Рівіс відвідав цього тижня два чеські краї -- Мораво-Сілезький та Височину. Мета поїздки -- налагодження партнерства Закарпатської області з Мораво-Сілезьким краєм, подальший розвиток економічного та соціально-культурного співробітництва органів місцевого самоврядування Закарпаття та краю Височина, а також участь в урочистостях з нагоди 100-річчя утворення Чехословацької Республіки.

13 вересня у місті Острава відбулося офіційне підписання договору про співробітництво між Закарпатською обласною радою та  Мораво-Сілезьким краєм. Свої підписи у важливому документі поставили гетьман Мораво-Сілезького краю Іво Вондрак та Михайло Рівіс (на знімку -- ліворуч). Отже, започатковано нову сторінку партнерських взаємовигідних відносин між двома регіонами-побратимами.

Під час двосторонніх перемовин, інформує прес-служба облради, М. Рівіс подякував своєму чеському колезі, а відтепер і новому партнеру за щирий прийом, розповів про пріоритети розвитку Закарпаття, успішні  проекти транскордонного співробітництва та мету депутатського корпусу Закарпаття розширювати географію партнерства з регіонами сусідніх держав.

Іво Вондрак  також висловив вдячність за приїзд у їхній край, коротко презентував його, зазначивши, що на частку регіону припадає понад 10 відсотків валового національного продукту Чехії.

Цим подіям передував нещодавній візит до Ужгорода делегації Мораво-Сілезького краю, очолюваної першим заступником гетьмана краю Лукашем Цурилом та головою крайового уряду Томашем Котизою. Тоді й було домовлено про встановлення  взаємовигідних відносин, безпосередню причетність до яких має депутат облради Василь Федурцьо.

Василь НИТКА.

Ужгород.

 

Фото надане прес-службою облради.