Заступник голови  Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик (на знімку праворуч) взяла участь і виступила на  Міжнародній конференції «Жінки, мир, безпека» в Центральній Азії, на Південному Кавказі, Центральній та Східній Європі», яка відбулась у Відні (Австрія).

Вона представила Регіональний план заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року.  «Ця резолюція  є важливим інструментом захисту прав жінок в умовах збройного конфлікту та забезпечення їхньої активної участі в миротворчих процесах, -- зазначила вона. -- Впровадження чотирьох головних принципів резолюції -- попередження, захист, участь, відновлення -- є пріоритетом діяльності органів державної влади Луганщини всіх рівнів. У наших силах зробити так, щоб ці принципи не залишилися викладеними на папері, а були втілені в життя і торкнулися кожного мешканця нашої області.  Ми сьогодні  опинилися в непростій ситуації, однак, упевнена, що досягнення миру в нас на сході України можливо, в тому числі, із залученням жіночого потенціалу».

Захід об’єднав представників урядового і громадського сектору Молдови, Грузії, Азербайджану, України, Норвегії, Таджикистану, Киргизстану, Австрії, Боснії та Герцеговини, Македонії, Швейцарії, Швеції, Нідерландів, Туреччини, Сербії.

Луганська область.

Фото  зі сторінки Ольги Лішик у Фейсбуці.