Президент Сербії Александр Вучич висловив думку, що він має одержати гарантії від Євросоюзу, що країна буде прийнята до співтовариства в 2025 році, якщо підпише договір з Косово. «Коли ми досягнемо домовленостей (із владою Косово. -- Ред.), то Сербія повинна отримати ясні гарантії, що в 2025 році вона стане членом ЄС», -- заявив він в інтерв'ю агентству Reuters.

Вучич висловив думку, що переговірний процес між Белградом і Приштиною може тривати  й десять років, бо в них багато розбіжностей. «У мене мимоволі з'являється іронічна посмішка, коли я чую, як дехто спрощує справи, зводячи домовленості до схеми -- «віддаю тобі три села й одержую шість». Усе є не так. Якщо ми колись і досягнемо угоди, то це має бути цілісний і всеосяжний документ, який регулює не тільки відносини між нами й албанцями, а й включає резолюції про наш європейський шлях і подальший економічний розвиток», -- вважає Вучич.

У зв'язку з цим він зазначив, що світова громадськість не має спільної думки про обмін територіями між Белградом і Косово. «Неможливе підписання договору  без підтримки Німеччини, Росії, США й Франції», -- наголосив він. І додав, що зараз навіть він не знає, де «проходить кордон між Сербією і Косово», тому чіткі домовленості між сусідами сприятимуть зміцненню стабільності в регіоні. «Ніхто (на Балканах. -- Ред.) не повинен відчувати страху від можливої угоди між сербами й албанцями в Косово, регіон від цього стане стабільним, сильним і привабливішим в економічному плані», -- висловив упевненість президент Сербії.