У рамках «Програми впровадження заходів із енергозбереження й термомодернізації в приватних житлових будинках садибного типу на 2018-2020 роки» при Гощанській селищній раді планують створити револьверний фонд. Відповідне рішення, а також порядок виділення коштів на фінансування Програми, яка почне діяти з наступного року, депутати селищної ради затвердили на вересневій сесії. Джерела наповнення револьверного фонду — гроші селищного бюджету, фінансова допомога міжнародних організацій, фондів та інших джерел, які не заборонені законодавством.
З револьверного фонду гощанці-власники приватних будинків зможуть взяти позику на умовах безвідсоткового кредиту, однак лише на заходи з енергозбереження (заміну вікон, утеплення підлоги, ремонт покрівлі, підвальних приміщень, модернізацію системи вентиляції, встановлення обладнання із використання альтернативних джерел енергії тощо). Позику потрібно сплачувати упродовж року з можливістю дострокового повернення коштів.
За умовами Програми власникам багатоквартирних будинків пропонують не більше 20 тисяч гривень на одне домогосподарство. Власник будинку сам визначає, які заходи з енергозбереження втілюватиме в життя, графік ремонтних робіт, їхній кошторис тощо. Кошти власникам багатоквартирних будинків надаватимуться на конкурсній основі.
Револьверний фонд, який діятиме в Гощі, — четвертий в Україні. На Рівненщині за таким принципом енергоощадні технології запроваджуватиме ще Клеванська ОТГ.

Коротко

* У Радивилівській ОТГ стартував Європейський тиждень мобільності, в рамках якого відбудуться велозмагання серед дітей віком від 3 до 11 років «Велолідер», велоекскурсія до гори Красна у село Дружба, велошкола з безпеки дорожнього руху. Тих, хто добиратиметься на роботу на велосипеді, заохочуватимуть безплатною «велокавою».
* У місті Корець для підвищення безпеки городян встановлено систему відеоспостереження.
* З понеділка, 17 вересня, на території Рівненщини розпочалася кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин (лисиць, вовків, єнотовидних собак) проти сказу шляхом розповсюдження приманок з вакциною з літаків.
* Два рекорди у міжнародних змаганнях, 15 — в українських та понад тисяча медалей вищого гатунку. Такі результати за чотири роки показали вихованці Рівненської обласної школи вищої спортивної майстерності. Заклад готує учнів з олімпійських видів спорту, які вдало виступають на чемпіонатах України, Європи, світу, Кубках Європи і світу, Олімпійських іграх.
* Майже половина мешканців Рівненщини підписали декларації з сімейними лікарями, терапевтами або педіатрами, повідомили у Рівненській ОДА.