ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» зупинило випуск азотних добрив. Ця тимчасова зупинка виробництва пов’язана, насамперед, з тим, що підприємство виконало виробничий план і накопичило на складах достатню кількість продукції, необхідної для проведення сезонних сільськогосподарських робіт.
 

«На сьогодні всі складські приміщення заводу затоварені, — пояснив ситуацію голова правління товариства Леонід Бугайов. — Виробленої продукції, яка є в наявності, достатньо, щоб у повному обсязі покрити існуючий попит з боку українських аграріїв. Ми чітко орієнтовані на потребу внутрішнього ринку, тому в міру зростання платоспроможного попиту підприємство буде запущено, і випуск продукції буде відновлено в найкоротші терміни. Загалом з червня 2018 року трьома азотними підприємствами Group DF вже випущено понад 500 тисяч тонн азотних добрив».
За словами Леоніда Бугайова, керівництво підприємства звернулося до Міністерства аграрної політики з проханням озвучити потребу в азотних добривах для проведення осінньої посівної з метою планування технологічних зупинок підприємства для підготовки до зимового періоду. Однак відповіді досі не отримано.
Під час зупинки на підприємстві проведуть необхідні заходи щодо здійснення його технологічної підготовки до зимового періоду.