За добу (станом на ранок 17.09) російські окупанти 30 разів відкривали вогонь по наших військових. Двічі — із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. За даними пресс-центру штабу ООС, противник вів прицільний вогонь із мінометів калібру 120 мм та 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Бойовики здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил у районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Золоте, Новозванівка, Світлодарськ, Новолуганське, Опитне, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка, Новотроїцьке, Новогригорівка, Старогнатівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.
З мінометів 120-го калібру ворог обстріляв позиції Об’єднаних сил на світлодарському напрямку в районі населеного пункту Новолуганське, а міномети 82-го калібру застосував по захисниках Лебединського на маріупольському напрямку. Також по позиціях оборонців Новогригорівки окупанти відкривали вогонь з озброєння бойової машини піхоти.
«Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. За даними розвідки, протягом доби трьох окупантів знищено і трьох поранено», — йдеться в повідомленні штабу.
Про останні події з передової розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Ситуація під контролем. Ворог щодня нас провокує. Переважно стріляють з великокаліберних кулеметів, гранатометів і мінометів. Днями найманці по нашому опорнику гатили з танка. Причому провокація відбулася вдень. Вони вже нікого й нічого не бояться. На щастя, все минулося. Усі хлопці живі й здорові. А так здебільшого відкривають вогонь з боку населеного пункту Саханка».