Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 8-й тур.

14 вересня. «Десна» — «Арсенал». 1:0. Чернігів. Стадіон імені Юрія Гагаріна. 3 274 глядачі. Рефері — Труханов (Харків). Гол: Артем Фаворов, 8.
15 вересня. «Олександрія» — «Шахтар». 0:2. Олександрія. КСК «Ніка». 5 010 глядачів. Рефері — Козик (Мукачево). Голи: Марлос, 26, Коваленко, 87.
«Карпати» — «Ворскла». 0:1. Львів. «Україна». 1 756 глядачів. Рефері — Балакін (Київська область). Гол: Даллку, 90+1.
16 вересня. «Олімпік» — «Маріуполь». 1:3. Київ. «Динамо» імені Валерія Лобановського. 1 000 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Вакуленко, 26 (п) — Федорчук, 9, 89, Фомін, 80.
«Зоря» — «Динамо». 1:1. Запоріжжя. «Славутич-Арена». Рефері — Копієвський (Кропивницький). Голи: Громов, 44 — Сидорчук, 67. Вилучено Кабаєва («Зоря», 90+2, друге попередження).
«Чорноморець» — «Львів». 0:1. Одеса. «Чорноморець». 6 421 глядач. Рефері — Новохатній (Київ). Гол: Бруно, 43.
В Олександрії зустрічалися команди, які перед цим поєдинком з інтервалом у два очки посідали перше і друге місця в турнірній таблиці. Тому дехто, либонь, сподівався, що господарі, котрі так активно почали нинішній турнір, поборються принаймні за нічию.
Але «Шахтар» на класі переміг. А завтра в Харкові у стартовому поєдинку групового турніру Ліги чемпіонів він зіграє проти німецького клубу «Гоффенгайм».
***
«Ворскла» може лише мріяти, щоб їй так поталанило і в Лондоні, як оце у Львові. За рівної гри, навіть з невеликою перевагою господарів, полтавчани останньої миті вирвали перемогу.
***
Ось уже п’ять матчів поспіль «Динамо» не може виграти. Останній успіх киян датується 18 серпня, коли вони вдома обіграли «Олександрію» (1:0). Відтоді — поразки від «Аякса» і «Карпат», а також три нічиї в іграх з «Чорноморцем», тим самим «Аяксом» і ось тепер із «Зорею».
Ніби всі гравці віддаються боротьбі повністю. Але злагоджених командних дій, по-справжньому гострих моментів і реалізації поки що не спостерігається. Це вже зона діяльності тренера. Саме диригент має налагодити дії підопічних, надати їм переможну партитуру.
На 59-й хвилині в чемпіонаті України з’явився перший данський футболіст — атакувальний півоборонець Міккель Дуелунд. Сподіваємося, що найкращі матчі динамівця ще попереду.
А поки що «Динамо» відстає від «Шахтаря» вже на сім очок. Щоправда, у киян є матч у запасі (26 вересня в Маріуполі). Але його ще треба виграти.