КИЇВ:

У Києві урочисто спустили на воду новий десантно-штурмовий катер «Кентавр». Побудовано його на Київському суднобудівному заводі ЗАТ «Завод «Кузня на Рибальському» для українських ВМС на замовлення Міноборони. Катер розвиває швидкість понад 40 вузлів, є бронювання, можливість перевезення морського десанту і його висадки через носову апарель. Судно укомплектовано реактивною системою залпового вогню.

У церемонії спуску взяли участь Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, міністр оборони генерал армії Степан Полторак, командувач Військово-Морських сил адмірал Ігор Воронченко, керівництво й працівники підприємства.
— В умовах нарощування військово-морської присутності Російської Федерації, зокрема в Азовському морі, особливо гостра для нас потреба в малих, високоманеврених та добре оснащених кораблях і катерах, — зазначив Ігор Воронченко. — Спуск на воду нових бойових одиниць для Військово-Морських сил України стає вже звичайною плановою подією, — додав він.
За його словами, у найближчій перспективі очікується, що від національної промисловості для українських ВМС надійдуть сучасні ракетні катери. Вони матимуть здатність нести нову ракетну зброю українського виробництва, що дасть змогу наростити обороноздатність на морі.