Кропивничани відзначили 264-ту річницю з дня заснування рідного міста — міста Нобелівських лауреатів та видатних архітекторів, всесвітньо відомих театралів і машинобудівників, педагогів і музикантів, хоробрих захисників Вітчизни — «кіборгів».

Уперше на День міста у Кропивницькому внесли бойовий прапор прославленого 3-го полку спеціального призначення імені Святослава Хороброго. Внесення відбулося в супроводі військового і міського професійного духових оркестрів під слова пісні «Герої не вмирають».
Покладанням квітів вшановували тих, хто розбудовував місто, прославляв і захищав його: до пам’ятників полеглим воїнам-героям на меморіальному комплексі «Фортечні вали», корифею українського професійного театру Марку Кропивницькому, одному з фундаторів міста Олександру Пашутіну.
Атрибути звання «Почесний громадянин Кропивницького», яким місто вшанувало видатного громадського діяча, кавалера ордена «За заслуги» II та ІІІ ступенів, учасника національно-визвольної боротьби, ветерана УПА, колишнього політв’язня Семена Сороку (посмертно), міський голова вручив його родині. Також високі державні нагороди, відзнаки Верховної Ради України, області та міста отримали кращі працівники різних галузей.
Особисто привітав Кропивницький з днем народження і Президент України Петро Порошенко. Він пройшовся центральною вулицею, охоче спілкувався з дорослими та маленькими містянами. В урочистостях взяли участь народні депутати Станіслав Березкін, Костянтин Яриніч та Олександр Горбунов, голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко, голова облради Олександр Чорноіваненко, міський голова Андрій Райкович.
Святкування продовжилося фестивалем вуличної їжі «Ресторація просто неба» та «Тетеря-Фестом», майстер-класами народних умільців, виставкою-презентацією товарів місцевих виробників, фестивалем «Єдина родина» та багатьма іншими заходами.

Фото з офіційного сайту міськради Кропивницького.