Із січня дороги загального користування місцевого значення Прикарпаття, а це загалом 3117 км, 432 дороги та 813 мостів довжиною 16 км, перейшли до сфери управління Івано-Франківської облдержадміністрації. На їх ремонт та обслуговування у Дорожньому фонді було передбачено лише 278,9 млн грн.

«Наразі весь фінансовий ресурс Дорожнього фонду вичерпаний, і в поточному році не вноситимуться зміни до переліку доріг, які ремонтуватимуться. Це викликає певне нерозуміння в мешканців Прикарпаття, які хочуть усе й відразу. Тож надалі чітко повідомлятимемо, які ділянки доріг ремонтуватимуть і коли ці роботи будуть проведені», — зазначив голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук на прес-конференції для журналістів.
У 2019-му під час визначення переліку автошляхів для ремонту за рахунок коштів Дорожнього фонду важливу роль відіграватиме обсяг надходжень до бюджету від сплати акцизного збору на пально-мастильні матеріали, а також інтенсивність руху транспорту. Як повідомив Олег Гончарук, Концепцією розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Івано-Франківської області на 2018—2020 роки передбачено, що на ремонт та будівництво таких доріг 2019-го буде спрямовано приблизно 480 млн грн, а в 2020-му — понад 650 млн грн.
Що ж до будівництва доріг державного значення, то ключовим об’єктом у відновленні наступного року стане дорога Н-18 Івано-Франківськ — Тернопіль, довжина якої територією області становить 33 км.

Івано-Франківська область.