Футбол. Сьогодні у прихильників донецького «Шахтаря» особливий день. Їхня улюблена команда стартує в груповому турнірі Ліги чемпіонів. Отже, увага до Харкова, де «гірники» на ОСК «Металіст» приймають німецький клуб «Гоффенгайм». Початок зустрічі о 20:00. Телетрансляція на каналі «Футбол-2».

***

«Гоффенгайм» напередодні поєдинку проти донецького «Шахтаря» зазнав поразки в чемпіонаті Німеччини. В рамках поєдинку третього туру Бундесліги команда Юліана Нагельсмана в Дюссельдорфі програла місцевій «Фортуні» — 1:2.
Виявляється, двоє гравців «Гоффенгайма» Кевін Фогт і Флоріан Гріллич зазнали ушкоджень. Тому можуть пропустити харківську зустріч.
Та і в «Шахтарі» сталося подібне: в матчі УПЛ проти «Олександрії» травмувався Веллінгтон Нем.

***

Цей поєдинок обслуговуватиме данська бригада арбітрів. 38-річний Якоб Келет — рефері, його асистенти — Ларс Гуммельгор і Гейне Соренсен. Четвертий арбітр — Крістіан Бріксен.
Келет раніше вже працював на матчах за участю українських команд. 2012 року він відсудив поєдинок другого раунду кваліфікації Ліги Європи між донецьким «Металургом» і чорногорським «Челіком» (7:0). 2016 року данець працював в Одесі на поєдинку Ліги Європи між луганською «Зорею» і нідерландським «Феєноордом» (1:1). Тоді на 43-й хвилині навіть вилучив з поля голландця Боттегіна. А в минулому сезоні цей арбітр обслуговував матч португальського клубу «Марітіму» і київського «Динамо» (0:0) на екзотичному острові Мадейра.