Зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Яном Пєклом, котрий перебуває на Закарпатті в рамках святкування українсько-польських Днів добросусідства, провів у понеділок голова ОДА Геннадій Москаль. Також у ній взяли участь виконувач повноважень голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто та Генеральний консул Республіки Польща у м. Львові Рафал Вольський, інформує прес-служба облдержадміністрації.

На знімку: Ян Пєкло, Йосип Борто і Геннадій Москаль під час зустрічі в Ужгороді (зліва направо).

Фото надане прес-службою ОДА.

Польські дипломати поділилися враженнями від свята, пройшло поблизу села Лубня, на Великоберезнянщині. «Просто фантастична, непередавана атмосфера», — зауважив посол Ян Пєкло. Рафал Вольський подякував Геннадію Москалю за те, що з його ініціативи після 16-річної перерви було відновлено традицію проведення на Закарпатті українсько-польського Дня добросусідства. 
Генконсул запропонував провести окрему зустріч представників українсько-польських бізнес-кіл. Г. Москаль підтримав пропозицію, повідомивши, що 21 вересня, в області стартує Міжнародний туристичний тиждень, у рамках якого відбудеться XVIII Міжнародна туристична виставка-ярмарок «Тур’євроцентр — Закарпаття-2018». А вже 10 жовтня в Ужгороді пройде щорічний інвестиційний форум «Закарпаття — бізнес-центр Європи» — своєрідний майданчик для налагодження співпраці з підприємцями з регіонів сусідніх держав.
Наразі генконсул опікується питанням організації в Ужгороді Днів сучасного польського кіно, а також урочистого прийому за участі польських посадовців та дипломатів з нагоди сотої річниці відновлення незалежності Польщі. 
«Відкриття консульства Польщі в Ужгороді, створення міжнародного пункту пропуску «Лубня—Волосате» на українсько-польському кордоні, спільна організація культурно-мистецьких заходів, проведення бізнес-зустрічей підприємців і туризм — це сьогодні п’ять пріоритетних напрямів нашої з вами співпраці», — підкреслив Йосип Борто.
На завершення генконсул зазначив, що транскордонна співпраця Закарпаття з регіонами Польщі має високий потенціал, і запевнив керівників області у своїй повній підтримці ініціатив з української сторони.

Ужгород.